Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Onderhoud


Om uw vloer zo lang mogelijk in goede staat te houden, is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Onafhankelijk van het type vloer, adviseren wij u de volgende preventieve maatregelen en tips op te volgen.

  • Stofzuig de vloer regelmatig.
  • Plaats goede schoonloopmatten.
  • Plaats beschermingsmiddelen onder tafel-en stoelpoten en ander meubilair.
  • Stoelen met wielen de wielen vervangen door zogenaamde zachte wielen.
  • Let op de relatieve luchtvochtigheid.
  • Plaats plantenbakken nooit rechtstreeks op de vloer.
  • Dweil de vloer met een goed uitgewrongen doek of mop.
  • Laat nooit plassen water of ander vocht op de vloer staan.

Plaats altijd viltjes onder stoel- en tafelpoten

Voorkom krassen in het parket, door schuivend en rollend meubilair. Plaats viltjes onder tafel- en stoelpoten en gebruik speciale zachte wielen voor meubilair dat op wieltjes staat. Wij adviseren de viltjes en wielen van Floorfriendly. Deze artikelen kunt u via onze website met korting bestellen bij Floorfriendly (vraag onze adviseurs naar de kortingscode).
 
Door deze vloervriendelijke materialen te gebruiken blijft uw vloer onbeschadigd.

Let op de relatieve luchtvochtigheid

De basis van het onderhoud van uw vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid. Lucht bevat vocht in de vorm van waterdamp. De hoeveelheid waterdamp die lucht normaliter bevat, hangt onder meer af van de temperatuur. Hoe kouder het is, hoe minder waterdamp er in de lucht kan zitten. Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 50 à 60%, dit is zowel voor de vloer het beste, maar ook voor uzelf!
 
Vooral in de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis vaak te laag (soms amper 30%). Dit is echt te laag voor uw parketvloer, hout is levend materiaal en zal reageren door te gaan krimpen of zwellen. U kunt dit door de aanschaf van een hygrometer eenvoudig in de gaten houden. Op het moment dat de luchtvochtigheid te laag is zal deze in theorie moeten worden toegevoegd om het evenwicht te behouden. Het is verstandig om dit met behulp van een luchtbevochtiger met voldoende (over) capaciteit te regelen.
 
Meten is weten! Wacht dus niet tot dat het te laat is! 

Plaats plantenbakken nooit direct op de parketvloer

Plantenbakken zijn namelijk niet altijd even goed afgesloten en kunnen daardoor vocht lekken, dit vocht kan diep in het hout trekken en het is niet eenvoudig om dit te verwijderen. Als de vloer onder de pot of bak te lang vochtig blijft, kan de vloer serieuze schade oplopen. De oplossing hiervoor is een waterdicht schaaltje of bord onder de plantenbakken zetten.

Maak de vloer periodiek schoon met de juiste producten

Daarnaast zal u de vloer met de juiste schoonmaakproducten moeten reinigen en daarnaast af en toe behandelen met speciale onderhoudsproducten. Topshelf Parket biedt ook speciale onderhoudsproducten, van remover tot onderhoudsolie voor uw vloer. Deze zijn verkrijgbaar in onze showroom.

Aarzel niet om vragen te stellen!

En heeft u advies nodig met betrekking tot het onderhouden van uw vloer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of even binnen te lopen. Wij adviseren u graag!

Bestel vloervriendelijke viltjes en wielen met korting!

Wanneer u bij Topshelf parket een nieuwe vloer koopt, krijgt u bij de oplevering alle verzorgingstips ook nog even op papier. Hierbij ontvangt u ook een kortingscode waarmee u op de website van Floorfriendly vloervriendelijke viltjes en wielen met 5% korting kunt kopen. Heeft u geen code ontvangen? Vraag ernaar bij onze adviseurs.

Ga naar website van Floorfriendly