Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Visgraatlegpatroon voor een warme en chique basis

Een parketvloer van Topshelf in een oud pand, hartje Maastricht. De bewoners kozen voor de chique uitstraling van een visgraat legpatroon. "We zagen de stalen en waren direct verkocht" vertellen ze in een interview voor Nummer 1.

We zagen de stalen van dit hout met visgraatpatroon in de showroom. Nieuwsgierig geworden, zijn we gaan kijken bij een project waar deze vloer was gelegd. Ik wist meteen: dit is ’m. De vloer is een belangrijke keuze bij het inrichten van je woning, het is echt de basis waarop we zijn gaan voortborduren.

We wonen in een oud pand in de binnenstad van Maastricht. Toen we het kochten, was het een kantoorpand dat destijds is ontstaan door het samenvoegen van een paar naast elkaar gelegen, kleine woonhuizen. Je kunt je voorstellen dat het een hele transformatie is geweest. We hebben het oude laten terugkomen en daar moderne elementen aan toegevoegd, zoals de strakke keuken. De houten vloer zorgt voor een warme basis en is daarnaast ook nog eens ontzettend praktisch door de afwerking met een naturelolie.
 
Het hout is in de eigen fabriek van Topshelf Parket geolied en daarnaast na het leggen nog eens extra behandeld waardoor de vloer gemakkelijk schoon te houden is. Met vier kinderen en een hond is deze combinatie van mooi en functioneel nog eens extra belangrijk.

Bron: Nummer 1 magazine maart 2019