Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Rust en ruimte met plankenvloer

Van generatie op generatie: houten vloeren zijn bij de familie Sougnez gewild. Op bezoek bij Esther in Beek blijkt dat ook haar ouders en zus vertrouwen op het maatwerk en kwaliteit van Topshelf Parket.

 “Mijn ouders werden altijd keurig geholpen. Later kocht ook mijn zus een parketvloer. Recent heb ik ook mijn eigen woning voorzien van parket”, steekt Esther van wal.

Meer volume

De ruime woning ademt historie. Dat mag ook, want het pand is bijna een eeuw oud, vertelt de vrouw des huizes. De licht gekleurde parketvloer oogt authentiek, maar is hagelnieuw en geeft de ruime leefruimte nog meer volume. “Ik ben voorstander van natuurlijke materialen. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar in de zomer en winter comfortabel aan de voeten. Bovendien oogt deze vloer lekker ruimtelijk. Dat geeft rust.”

Maatwerk

Esther koos na een bezoek aan de showroom voor een geborstelde plankenvloer. “Dat geeft een fraai effect en geeft dit huis ook een ziel. In de showroom heb ik alle opties en kleurstellingen bekeken met de adviseur. Zo kwam ik op deze prachtige variant uit.”

Ze wijst naar de vensterbanken, die eveneens door de vakmannen van Topshelf Parket op maat zijn gemaakt.

“Zo krijg ik overal uniformiteit. Het was voor mij een positieve verrassing toen dit mogelijk bleek. Het is namelijk geen alledaagse klus voor parketleggers, maar het resultaat is subliem. Later bleek door werking van het hout een kozijn even te klemmen. Kwamen de mannen terug en hebben dit gelijk gerepareerd. Prima service.”

Duidelijk tarief

Esther was na een gesprek met de parketadviseur ook blij met de helderheid in tariefstelling. “Op andere plekken kreeg ik een staffelprijs met tarieven voor verschillende zaken. Dat was onhandig. Bij Topshelf Parket geldt één uniform tarief per m2. Dat calculeert een stuk makkelijker en geeft duidelijkheid.”

Meedenken

Omdat het huis al aardig wat jaren op de teller heeft staan, staat logischerwijs niet alles kaarsrecht. “De heren dachten in alles mee. Zo werd bijvoorbeeld de plank symmetrisch gelegd met het kookeiland en een opstapje naar buiten werd zo gelegd, zodat de naad precies in het midden ligt. Het zijn details die de vloer perfect maken. Hier heb ik elke dag plezier van”, besluit Esther.

Wil je meer zien van alle mogelijkheden in parket of is jouw huidige houten vloer toe aan renovatie?
Bekijk meer (maat)werk op deze website of loop over de diverse parketvloeren tijdens een bezoek aan de showroom.