Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Topshelf Parket in Gastvrij Magazine

Roel Smeets, eigenaar van Eet- en speciaalbierencafé De Gouverneur in Maastricht koos voor een parketvloer van Topshelf Parket en in GastvrijMagazine vertelt hij er trots over.

Een horecavloer heeft heel wat te verduren. Dat geldt zeker voor een druk bezochte zaak als De Gouverneur, een smakelijk eet- en drinkcafé in het hart van Maastricht. 

Eigenaar Roel Smeets: "We zijn elke dag geopend vanaf 10.00 uur, op vrijdag zelfs vanaf 8.30 uur. Gasten stappen binnen door weer en wind, met natte of besneeuwde schoenen. In een speciaalbierencafé als het onze voorkom je niet dat bier af en toe de vloer raakt. Dat zijn zaken waar je rekening mee houdt als je een nieuwe vloer kiest. Bovendien moet de vloer gemakkelijk schoon te maken zijn, elke vroege ochtend voordat we open gaan. We dweilen de vloer en strijken deze soms na met houtvoeding. Meer onderhoud is niet nodig." 

Roel koos voor een houten Hertog vloer, een wereldmerk uit Bunde. "We hebben ook een stuk stenen vloer, dat past bij elkaar, vind ik. Top Shelf Parket uit Meerssen leverde en legde de vloer." 

Roel toog zelf naar de Hertog fabriek om zich persoonlijk te overtuigen van de kwaliteit. "De vloerdelen zijn 2 centimeter dik met een eiken toplaag. De vloer is perfect verlijmd waardoor hij stevig is en er na vijf jaar nog als nieuw bij ligt." 

Belgische bieren

Roel Smeets: "Ik groeide op in de horeca. Mijn ouders hadden een café en zelf werkte ik in de Voerstreek in een café vol speciaalbieren. Dat wilde ik ook, voor mezelf. Ik stuitte op een leegstaand pand aan de Boschstraat. Het was ooit dependance van de Maastrichtse brouwer Mares en is nu eigendom van de naastgelegen kerk." 

Roel toog aan het verbouwen. Of liever: opbouwen. Het pand was immers van binnen volledig gesloopt. "ik had een idee voor ogen: 250 bieren (inmiddels 350) en geen brouwerijverplichting. Wel konden brouwerijen investeren in tapkranen, met exclusiviteit voor vijf of tien jaar. Verder ging ik voor beleving, sfeer en authenticiteit. En veel hout. De vloeren van Top Shelf Parket passen perfect bij de door ons gewenste uitstraling. 

Bron: Gastvrij Magazine nr.7-2019