Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Hongaarse punt in Maastrichts jaren 50 woning

Modern interieur met klasse dankzij Hongaarse punt. Een alternatief voor de populaire visgraat is de Hongaarse punt. Het verschil is de punt en dat geeft elke woning (nog) meer allure. Zowel in klassieke als moderne inrichtingen. Dat zien we ook terug bij Barry en Floor in Maastricht. Bij de Hongaarse punt worden de vloerdelen in een hoek van 45 of 60 gelegd en liggen de punten tegen elkaar. De Hongaarse punt geeft een uniek vloerbeeld, ook in de woning van Floor en Barry.

PVC vloer ingeruild
Zij ruilden onlangs hun eigen gelegde PVC vloer in voor een hoogwaardige parketvloer, gelegd door de mannen van Topshelf Parket uit Meerssen. “We waren niet blij met onze PCV-vloer in visgraat. De verbindingen waren niet in orde en dat verminderde het wooncomfort. Eigenlijk wilde ik weer een donkere tint PVC in Hongaarse punt gaan leggen vanuit praktische overwegingen, maar na het zien van de parketvloer in het oude huis van Barry zag ik dat dit ook kan met parket”, vat Floor samen.

Kleuradvies
Barry was al langer bekend met het maatwerk van Topshelf Parket. “In de showroom spraken we met het Herbert. Hij gaf ons uitgebreid advies. Voor mij was het spannend om de juiste kleur te vinden. Om het huis een chique uitstraling te geven houd ik bij voorkeur een donkere tint aan. Dat zag ik in eerste instantie niet terug. Herbert gaf aan dat met nieuwe technieken in eigen fabriek kleuren worden beïnvloed. Hij liet mij een bewerkte staal zien en dat was precies de kleur die ik had gevisualiseerd”, vertelt Floor met een glimlach.

"Op verzoek gaven de heren ons extra planken, daarmee heb ik de radiator in de erker omlijst. Zo loopt de vloer in één geheel door, dat geeft een mooie en ook rustige uitstraling.”

Chique uitstraling
Met de vloer als basis-item van het fraaie jaren vijftig-pand werd de basis gelegd voor een chique uitstraling “Het geeft dit interieur zoveel meer uitstraling en klasse. De gedachte was om niet voor een standaard keuzes te gaan, het mag afwijken, maar moet passen binnen dit huis en onze moderne wensen. Dankzij het maatwerk van Topshelf is dit geslaagd en lopen wij dagelijks met een glimlach door het huis.”